Rush

I den ena hörnan står den brittiska playboyen James Hunt (Chris Hemsworth), i den andra ställer sig den metodiska, det strategiska geniet och österrikaren Niki Lauda (Daniel Brühl). 70-talets största Formula 1-slag är på väg att ta plats mellan dessa män, men det kommer inte sluta utan viss förlust för båda två. Niki förlorar stor del av sitt ansikte i sin olycka på Nürbürgring i Tyskland 1976 och James förlorar sin fru, en kanske inte lika stor förlust men förlust trots det.

Baserat på de verkliga händelserna kring dessa två förare så är det en oerhört bra skildring om hur de båda var på och utanför banan, den ena ute på kvällarna och tog sig en öl eller två och den andra lugn mest hela tiden, mycket för att kunna koncentrera sig på sin körning och sin familj. Både Chris och Daniel gör sina roller perfekt, tror inte det skulle kunnas välja några bättre för just dessa roller.

En actionfylld racing-film med en del drama involverat likaså, för den som gillar detta och även Formula 1 – då är detta precis vad man har letat efter.

Betyg:
9 av 10 – REKOMMENDERAS!

TrailerMetaCriticIMDbRottenTomatoes

Lämna en kommentar