Monsters University

23/11/2013

Redan som liten visste Mike Wazowski (Billy Crystal) att han skulle bli en s.k. ”skrämmare”, speciellt efter att han fick chansen att besöka Monsters Inc. och dess skrämmarhall som litet barn. Spola fram några år, Mike börjar på att uppfylla sin dröm och studerar till att bli en av de skrämmare som var hans stora idoler som liten. Men tyvärr är det inte så lätt som han hade hoppats på, det hjälper inte att bara läsa i varje bok och lära sig varenda teknik där i – man måste kunna vara läskig också, annars är det inte många barns skrik som kommer till.

Här träffar han på några av de karaktärer som man lärde sig älska i den första filmen – ”Monsters Inc.”. Som t.ex. Randal Boggs (Steve Buscemi) och James P. Sullivan (John Goodman). Man får lära sig hur Mike och James gick från att vara studenter till att faktiskt arbeta på Monsters Inc. och där bli ett vinnande team som tog företaget framåt flera steg. Det bjuds på skratt och det bjuds på lite sorg, det är en hög fart allt som oftast och ett visst igenkännande som gör att om man gillade första filmen så kommer man älska denna också.

Betyg:
9 av 10 – REKOMMENDERAS!

TrailerMetaCriticIMDbRottenTomatoes


Machete Kills

19/11/2013

He’s back, the man… with the machete. Denna gången blir Machete (Danny Trejo) anställd av den amerikanska presidenten (Charlie Sheen) och hans uppgift är att förgöra en mexikansk brottsling som har en missil riktad mot Washington D.C. och dessutom har denna kopplat till sitt hjärta (”Speed”, någon?!). 24 timmar på sig att stoppa denna missil från att döda miljontals med människor i hjärtat av USA och flera fiender efter sig, bl.a. Star Wars-fantasten Luther Voz (Mel Gibson), gör detta till en svår uppgift men för Machete är väl inget för svårt?! Ska i alla fall glömma att Machete, han twittrar INTE!

Filmen inleder med en fake-trailer till nästa del i trilogin; ”Machete Kills Again… In Space”. Detta bjuder på några goda skratt, speciellt när berättaren utannonserar att en av rollerna ska spelas av Justin Bieber och en annan av Leonardo DiCaprio, och att det är ”subject to change”. Attans, jag kan inte vara ensam om att vilja se Machete döda Justin, eller? Därpå börjar actionscenerna väldigt snabbt och det ser lovande ut, ser ut ungefär som den första filmen – hög fart, mycket blod och onödigt våld. Precis som vi vill ha det. Dessvärre håller det inte i sig särskilt länge innan detta istället byts ut till en massa menlösa dialoger som inte tar tittaren långt in i handlingen – inte för att det finns jättemycket av den – och man tappar snabbt intresset. Under filmens gång är där ett fåtal scener med massa ”gore” som gör att man hajar till, men det är just långsamma scener till stor del. Tyvärr.

Får hoppas på att den avslutande tredjedelen frambringar något trevligt till oss Machete-älskare.

Betyg:
3 av 10

TrailerMetaCriticIMDbRottenTomatoes