Silent Hill: Revelation

21/01/2013

Heather (Adelaide Clemens) och hennes far har alltid rest omkring, alltid varit ett steg före den ondska som är ute efter dem, en ondska som hon inte riktigt förstår sig på. Nu, på hennes 18:e födelsedag, plågad av hemska mardrömmar och försvinnandet av sin far så upptäcker hon att hon inte riktigt är den person som hon tror att hon är. Denna uppenbarelse leder henne djupare in i en demonisk värld som hotar att fånga henne för all framtid.

Här får man alltså följa det tredje spelets huvudkaraktär och det känns absolut mer som att de försökte följa spelets storyline och den biten kändes betydligt bättre än i den första filmen. I och för sig… hela denna filmen i sig kändes bättre, förutom Vincent som kom som från ingenstans och försökte bossa över Heather och vara en besserwisser. Men bortsett från det gillar jag karaktärerna, miljöerna, de olika monsterna och allt. Bäst är nog Alessa (de som har spelat Silent Hill och/eller sett första filmen vet vem hon är).

Betyg:
8 av 10 – REKOMMENDERAS!

Trailer: http://tinyurl.com/bsau77k
Metacritic: 
http://tinyurl.com/be3zvkz
IMDb: 
http://tinyurl.com/yt7vnw
Rottentomatoes: 
http://tinyurl.com/bkur37h


Django Unchained

21/01/2013

F.d. tandläkaren Dr. King Schultz (Christoph Waltz) köper slaven Django’s (Jamie Foxx) frihet och tränar honom med syftet att göra honom till sin kollega då han är en prisjägare. Istället blir han ledd till platsen där Django’s fru Broomhilda (Kerry Washington) är Calvin Candie’s (Leonardo DiCaprio) ägodel, och han är inte den snälla typen av plantageägare.

Trots dess längd (närmre tre timmar) blir man aldrig någonsin uttråkad här, det händer hela tiden någonting och varje händelse lämnar en med viljan att ha mer, oftast med en hel del blod lite överallt – det är trots allt en Tarantino-film. Finns inte mycket man kan säga om filmen utan att förstöra den, detta är en sådan film man bara måste uppleva på egen hand, gärna med några goda vänner i sällskap, då blir det perfekt. Rekommenderas till precis alla.

Betyg:
10 av 10 – REKOMMENDERAS!

Trailer: http://tinyurl.com/7lear8n
Metacritic: http://tinyurl.com/ajfb85f
IMDb: http://tinyurl.com/3tpheac
Rottentomatoes: http://tinyurl.com/alxf7dr


About Cherry

15/01/2013

Detta är en film om Angelina, en tjej som bestämmer sig för att flytta till San Francisco och därpå blir involverad i porrindustrin och träffar en kokainmissbrukare som även är en advokat.  Mer spännande än såhär blir det inte i filmen. Hennes kille hemma får in henne hos en porrfotograf och när hon får mersmak av det så flyttar hon till storstaden för att istället göra porrfilmer och på så vis få in än mer pengar. Det stora problemet här är att det inte verkar hända något och ingen karaktär kommer någonstans, ingen utveckling alls. Känns mest som en ursäkt att få visa nakna bröst och få in lite lesbisk sex vid sidan av också.

Betyg:
1 av 10 – UNDVIK!

Trailer: http://tinyurl.com/b7dvw8d
Metacritic: http://tinyurl.com/ac5sngl
IMDb: http://tinyurl.com/d4oh924
Rottentomatoes: http://tinyurl.com/8sm8nq6


30 Nights of Paranormal Activity With the Devil Inside the Girl With the Dragon Tattoo

12/01/2013

Handlingen är… ptja… en kvinna köper ett förråd och där finner hon ett band innehållandes ”found footage”, en dokumentär om en kvinnas mentalt sjuke far. Detta efter att hon har återvänt till det hus där hennes far mördade skådespelarna i The Artist… under hans exorcism… med clowner… utan sina byxor på. Det är handlingen, sen händer det en massa random saker i huset.

Klockan 23 på kvällen är detta PERFEKT humor, även annars också. Påminner väldigt mycket om Scary Movie-filmerna och andra som Epic Movie, Date Movie etc., väldigt random humor med andra ord.

Betyg:
6 av 10

Trailer: http://tinyurl.com/anyjqr9
Metacritic:
IMDb: http://tinyurl.com/aspk3dg
Rottentomatoes: http://tinyurl.com/as2bblx


Pregnancy Pact

11/01/2013

Sidney Bloom (Thora Birch) är en bloggerska/internetreporter som reser till sin hemstad Glouchester i Massachusetts för att undersöka en rad tonårsgraviditeter och stöter på en grupp lättlurade och naiva skolflickor som har format en pakt och bestämt sig för att bli gravida samtidigt allihopa. Medan Sidney söker svar på varför de gör detta stöter hon på hinder från den konservativa delen av samhället som helt och hållet är i förnekelse av händelsen och tvingas ignorera verkligheten av tonårsföräldraskap.

Efter att min sambo hade kollat på den så föreslog hon att jag åtminstone skulle ge filmen en chans, och det har jag nu gjort. Det märks långa vägar att det är en ”Direct to TV”-film, produktionen och skådespeleriet är inte särskilt bra och påminner mest om en såpopera – bortsett från det faktumet att det hela är baserat på en riktig händelse och inte bara är en massa bråk mellan olika kärlekspar. Men det är ändå en lite nyttig film att kolla på, fastän lite tråkig och seg på sina ställen… och jag tror därtill att den mest skulle tilltala tjejer/kvinnor än män, vilket bör säga sig själv.

Betyg:
5 av 10

Trailer: http://tinyurl.com/a2z6dzg
Metacritic:
IMDb: http://tinyurl.com/ygkttcb
Rottentomatoes: http://tinyurl.com/aflzhoa


Looper

10/01/2013

Tidsresor kommer bli uppfunnet år 2074 och, trots att det genast kommer bli olagligt, kommer användas av de större kriminella organisationerna för att sända tillbaka de personer de vill ha dödade, där de blir dödade av s.k. ”loopers”, lönnmördare som får silver (fastspänt på sitt offer) som betalning för sitt jobb. Joe (Joseph Gordon-Levitt), en sådan looper, påträffar sig själv när hans äldre jag blir tillbakasänt i tiden för att bli dödad.

En helt okej action-film med en helt okej handling, där den gamle Joe (Bruce Willis) kommer tillbaka i tiden och försöker döda den person som i framtiden förstör allt han i sitt liv har kämpat för. I början och slutet kan den kännas något seg, men om man står ut med inledningen så kommer man få ta del av den goda kaka som denna film utgör.

Betyg:
7 av 10

Trailer: http://tinyurl.com/dxjz85v
Metacritic: http://tinyurl.com/9axxjlu
IMDb: http://tinyurl.com/2fgs5by
Rottentomatoes: http://tinyurl.com/6ud5y6y


Detroit Metal City (Detoroito Metaru Shiti)

09/01/2013

Negishi har bestämt sig för att flytta bort från det landställe där han, hans föräldrar och syskon bor och istället flytta till Tokyo. Anledningen till att han utför denna flytt är för att jaga sitt livs drömmar – att få vara en musiker, att få spela pop i samma anda som t.ex. Cornelis Vreeswijk, men livet kan ibland spela en ett spratt och istället för att bli just en pop-sångare blir Negishi sångare i Death Metal-bandet ”Detroit Metal City”, eller som de flesta kallar dem; DMC. Där iträder han rollen som Johannes Krauser II, en demonledare som har kommit direkt från helvetet. Fastän att han hatar rollen som han har i bandet och de saker han måste ta sig an som en medlem i bandet, så har han ändå en riktig talang för det.

I denna film, som är baserad på den japanska serietidningen med samma namn, får man alltså följa Negishi när han försöker få sina två olika världar och livsstilar att passa ihop och försöker finna vad det är som krävs för att uppnå sin dröm.

Fantastisk film med humor, drama och – enligt mig – bra musik. I Tokyo träffar Negishi på en gammal klasskompis som han tycker om väldigt mycket och inte blir det lättare när han samtidigt ska vara på dejt med henne och ett pressevent med DMC, så därför får han springa fram och tillbaka och det blir bara mer och mer kaos utav hela situationen. I den andan går även resten av filmen och man skrattar åt både det ena och det andra knasiga som japanerna har kommit på för denna film och serie. Sen i slutet är även hårdrockslegenden Gene Simmons med på ett hörn när DMC ska ha ett ”battle” med Jack II Dark, som då spelas av just Gene. Gillar man japanska filmer så är denna film ett måste anser jag, gillar man sen även Death Metal så är det bara ett stort plus… men givetvis går det att njuta av filmen även om man inte skulle göra det, finns gott om humor som väger upp det i så fall.

Betyg:
8 av 10 – REKOMMENDERAS!

Trailer: http://tinyurl.com/aof46g8
Metacritic:

IMDb: 
http://tinyurl.com/cwanc8
Rottentomatoes: 
http://tinyurl.com/aqbztsp


Dredd

04/01/2013

Många är vi som hört och sett en hel del om Sylvester Stallone’s filmatisering av Judge Dredd, även skämtat om ”I am… THE LAW!”, förra året gav sig Pete Travis sig på försöket att göra en ny och bättre film om den futuristiska serietidningspolisen.

Framtidens Amerika är en ödemark och på dess östkust, från Boston till Washington D.C., ligger Mega City One – en stor och våldsam metropol där man varje dag får larm om 17000 nya brott och det finns bara en enda kraft som kan ta hand om detta, de s.k. ”Domarna”. Inte bara är de domare, utan även jury och omedelbar bödel om det så krävs av dem. Den mest kända av dem är den ultimata domaren Dredd (Karl Urban) och han har fått uppdraget att befria staden från den nya drogen ”Slo-Mo”, denna drog gör att den som tar den upplever verkligheten till en bråkdel av dess normala hastighet. Under en vanlig dag får Dredd även uppgiften att träna och utvärdera den nya Domaraspiranten Cassandra Anderson (Olivia Thirlby), en mutant med starka psykiska förmågor. De båda blir kallade till ett område som Domare sällan vågar sig på, en 200 våningar hög slum av betong som styrs av knarkdrottningen Ma-Ma (Lena Headey) och hennes gäng.

Det var precis såhär jag hade föreställt mig en film som denna – blodig, actionfylld och rakt igenom underhållande. Tack vare att denna ”Slo-Mo”-drog är med i handlingen så drar filmskaparna nytta av det och använder slow-motion en hel del, men det blir väldigt smakfullt… och våldsamt. En eldstrid tar del under just ett sådant tillfälle och blodet flyger, man får se hur kulorna penetrerar människor och det är, enligt mig, oerhört bra gjort. Utöver det skadar det inte att skådespeleriet är ”top notch” av alla som har större roller, det ger jag två tummar upp till! En rakt igenom AWESOME film som alla som gillar actionfilmer INTE borde missa!

Betyg:
10 av 10 – REKOMMENDERAS!

Trailer: http://tinyurl.com/85acrr5
Metacritic: http://tinyurl.com/a6p5kyg
IMDb: http://tinyurl.com/yfrv6zq
Rottentomatoes: http://tinyurl.com/9vhujpm


The Apparition

02/01/2013

När skrämmande händelser börja inträffa i det unga paret Kelly (Ashley Greene) och Ben’s (Sebastian Stan) hem upptäcker de att de är hemsökta av en närvaro som oavsiktligt under ett parapsykologiskt experiment, medan Ben gick i college, blev indragna i våran värld. Uppenbarelsen livnär sig på deras rädsla och plågar dem vart de än beger sig. Deras sista hopp blir en expert på det paranormala, Ben’s gamle vän Patrick (Tom Felton), men även med hans hjälp kan de redan vara sent ute från att rädda sig från denna kraft.

Detta är ett gott exempel på hur en trailer kan spela en ett spratt, ”skenet bedrar” helt enkelt. När jag såg just den skrevs mina förväntningar till en film där karaktärerna undersökte denna paranormala kraft, men icke. Allt kretsar kring Kelly och Ben som försöker komma undan detta som försöker ta över deras kroppar. Man skulle kunna kalla filmen för en lite mer barnvänligare version av ”Paranormal Activity” (återkommande tema här, jag vet)… och ja, det är väl det filmen vinner på.

Blev ganska snabbt uttråkad av dess handling och karaktärer och fann aldrig riktigt tillbaka in i filmen, tyvärr. Kan vi inte sluta med denna sort av filmer nu, snälla?

Betyg:
1 av 10 – UNDVIK!

Trailer: http://tinyurl.com/b4oqur9
Metacritic: 
http://tinyurl.com/avbnl9q
IMDb: 
http://tinyurl.com/bxy664h
Rottentomatoes: 
http://tinyurl.com/94mlafo