The Darwin Awards

17/12/2012

Michael är en profilerare hos polisen i San Francisco och är oturligt nog rädd för blod. Nej, att han har fobi mot blod är mer rätt sagt. Detta gör att den seriemördare som han är ute efter kommer undan och han blir sparkad från sitt jobb hos polisen. Följt av flera veckor av djup depression börjar han fascineras utav fenomenet ”Darwin Awards” och bestämmer sig för att undersöka det och se om han kan skapa en personlighetsprofil för potentiella kandidater. Med sin nya kollega Siri reser han landet runt på försäkringsbolagets, där han har fått ett nytt jobb, bekostnad och undersöker flera olika fall av legendarisk idioti, som t.ex. ett fall där en kille har satt en JATO-raket bakpå sin bil eller där två män gör ett försök att fiska med hjälp av dynamit.

Visste inte alls vad detta var för sorts film, hade aldrig ens hört titeln förut. Hade en vän över och han insisterade på att vi skulle kolla på den då han själv bara någon dag tidigare hade sett den själv och tyckte om den väldigt mycket. Personligen tyckte jag att den hade sina roliga stunder och det faktum att både Mythbusters-killarna och Metallica gör framträdande i filmen är ganska roligt och otroligt, främst med tanke på att det är en indie-film. En helt okej film att kolla på en Fredagskväll när det inte finns något vettigt att hitta på och man kanske bara vill sitta hemma och ta det lite lugnt och mysa.

Betyg:
6 av 10

Trailer: http://tinyurl.com/33oxoy
Metacritic:
IMDb: http://tinyurl.com/7fpel
Rottentomatoes: http://tinyurl.com/2lvpk2


Arthur Christmas

16/12/2012

Det är julafton, det är den nuvarande tomtens 70:e uppdrag att leverera två miljarder paket till världens alla barn. Under tiden som han och nissarna är ute och tar hand om detta så hittar Arthur, tomtens yngsta son, ett brev från en flicka vid namn Gwen på 23 Mimosa Avenue i Cornwall, England. Där har hon skrivit att hon vill ha en rosa cykel i julklapp, men även den stora frågan som alla barn ställer sina föräldrar – ”Hur lyckas tomten leverera alla julklappar på en och samma natt?”.

Dock, det som inte får hända händer – ett barn blir bortglömt. Julklappen som skulle till det barnet har under natten ramlat av transportbandet och till sin stora fasa upptäcker Arthur att denna julklapp ska till just Gwen, flickan vars önskelista han läste tidigare. När han tror att allt hopp är ute för Gwen att få sin julklapp kommer Grandsanta och erbjuder honom att åka på sitt livs äventyr och även rädda julen.

Hade inte hört talas om filmen förut, men ville ha en julfilm att kolla på och det gick inte att ta miste på att detta skulle vara just en sådan film. Direkt när filmen gick igång började både dess härliga humor och julstämning skölja över en, inte riktigt dränkte en – blev aldrig för mycket eller för tramsigt eller något sådant. Skulle vilja påstå att detta är en film för såväl ung som gammal. Som sagt, härlig humor, julstämning i stora mängder och en handling om hur viktigt det är att hålla ihop inom familjen och att hålla sina löften… det gör denna filmen till en riktig vinnare.

Betyg:
9 av 10 – REKOMMENDERAS!

Trailer: http://tinyurl.com/c5fjvyg
Metacritic: 
http://tinyurl.com/7jl9fqp
IMDb: 
http://tinyurl.com/6cmxgd6
Rottentomatoes: 
http://tinyurl.com/dyowquz