The Cabin in the Woods

05/09/2012

Efter V/H/S gav jag mig på denna skräck-/komedifilm som jag hade hört skulle vara bra – bl.a. toppbetyg i Metal Hammer. Därför hoppades jag på en trevlig resa, tyvärr skulle jag än en gång bli besviken.

Fem ungdomar ger sig iväg till en isolerad stuga ute i skogen och när de anländer upptäcker de att de är helt uteslutna från omvärlden – finns inga som helst sätt att kontakta nära och kära, polis eller dylikt. Kvällen kommer och de sitter och pratar, helt plötsligt flyger källarluckan upp och givetvis måste de gå ner för att undersöka vad som kan finnas där nere. Där nere finner de en konstig samling reliker och kuriosum.

En av ungdomarna, Dana (Kristen Connolly), läser från en bok och utan deras vetskap väcker detta upp en familj av dödliga zombies. Man kan säga att det är mer än som händer än vad blotta ögat kan se, de är nämligen bevakade av okända personer.

Joss Whedon, hur kunde de gå såhär snett? Först skriver du ”The Avengers”, ett riktigt mästerverk med i princip ingenting att märka på, och sen är det precis som att du glömmer bort hur du lyckas med det och gör denna gröt av skräckfilmsreferenser. Bl.a. så är stugan en Evil Dead-referens. Utöver det så är även detta en film som säger ”fuck it, vi förklarar INGENTING!!!” då man i sluttampen av filmen undrar vad tusan det är som sker, vart alla varelser kommer ifrån… man blir lämnad tomhänt och får försöka lista ut allting själv – vilket inte går, man tröttnar bara genom detta. Tyvärr.

Betyg:
3 av 10

Trailer: http://tinyurl.com/7mnqzdt
Metacritic: http://tinyurl.com/c44rxfs
IMDb: http://tinyurl.com/786bqg6
Rottentomatoes: http://tinyurl.com/6w8g7ar


Home Movie

05/09/2012

Dags för ännu en film i stil med The Blair Witch Project – endast till sättet som den är filmad. Handhållen kamera som ibland sätts ner på en plan yta och man åtminstone för någon form av fokus på karaktärer och annat. Gick in i detta med oerhört låga förväntningar.

Filmen dokumenterar när en familj faller ner i mörkret, detta genom en samling filmer som familjen har filmat med sin handhållna kamera. Det hela utspelar sig i skogarna norr om New York, dit de har flyttat för att slippa all stress som storstaden innebär. Familjen lever ett Normal Rockwell-liv, d.v.s. perfekt hus och perfekt äktenskap mellan föräldrarna – David (Adrian Pasdar) och Clare (Cady McClain). Det finns dock ett ”litet” problem, om bara barnen Jack (Austin Williams) och Emily (Amber Joy Williams) hade kunnat sluta häfta fast grodor på träden – något är allvarligt fel med dessa 10-åriga barn.

För att stoppa dem från att göra dessa saker så måste de äntra sina sinnes mardrömmar. Den ultimata frågan är dock slutligen; Vem kommer överleva denna långa natt?

Ingen film man sätter sig och kollar på flera gånger i veckan, absolut inte. Men den har sina stunder där man, speciellt som djurvän (som jag och tjejen båda är), där man ryggar tillbaka och man blir ”småchockerad” (i brist på bättre ord). Vill inte avslöja varför man blir det, det förstör en bit av filmen om jag skulle göra det. Barnen i sig, är de som gör det som chockerar, gör verkligen att man vill in i filmen och säga till föräldrarna att skicka in dem på något mentalsjukhus eller något – något är verkligen fel på dem två.

Men utöver det så är det inget jättespeciellt, skådespeleriet är inte det bästa och det är väldigt mycket prat innan det slutligen händer något – något som verkar bli vanligare och vanligare i dagens Hollywood. Men till skillnad från Paranormal Activity så händer det åtminstone något här och det kan jag bara ge plus till denna filmen för.

Betyg:
5 av 10

Trailer: http://tinyurl.com/5usu7p
Metacritic: –
IMDb: http://tinyurl.com/2cmf4w3
Rottentomatoes: –