Real Steel

15/08/2012

Året är 2020 och boxning är inte längre en sport för oss människor, åtminstone så utövar vi inte den. Vi har istället blivit ersatta av robotar. F.d. boxaren Charlie (Hugh Jackman) kör runt sin lastbil för att marknadsföra kamper med sin robot Ambush. Precis när han har förlorat en kamp blir han inkallad till en hörelse och blir där tvingad till att ta hand om sin 11-åriga son Max (Dakota Goyo) då hans mor har gått bort.

Charlie förlorar ännu en kamp, denna gången med sin nya robot ”Noisy Boy” – som hans flickvän Bailey (Evangeline Lilly) köpt till honom. Då han behöver en ny robot beger han sig till skroten med Max för att hitta nya delar till att bygga en ny. Där finner Max ”Atom”, en gammal sparringrobot, som han lär att boxa. Rätt som det är blir Atom, trots sin mindre storlek och äldre komponenter, en stor vinnare i boxningsvärlden och med det stärks relationen mellan Charlie och Max. Det finns dock ett smärre problem… Charlie har lovat Max’s moster och hennes rika man att lämna tillbaka Max vid sommarens slut.

En mycket fin och underhållande film som visar att man inte ska lova allt för mycket och inte heller att man ska ge upp för något man verkligen tror på. Charlie försöker övertala Max att absolut inte ta hem den roboten men det visar ju sig att han ska få erkänna färg senare och börjar dessutom hjälpa Max med sin robot. Fanns inte mycket som ogillades med denna film, kan rekommendera den till alla.

Trailer:
9 av 10 – REKOMMENDERAS!

Trailer: http://tinyurl.com/7yaw5sy
Metacritic: http://tinyurl.com/c8wun6q
IMDb: http://tinyurl.com/237e69f
Rottentomatoes: http://tinyurl.com/3kd5824


V/H/S

14/08/2012

”Vi kan skratta åt den”. Så lät vår (min och tjejens) kommentar om filmen när vi såg trailern. Sagt och gjort, vi skaffar chips och sätter oss i soffan för att kolla på filmen. Det börjar segare än segt, sen börjar det hända saker och sen… ja, först drar vi igenom ”handlingen”.

En grupp misslyckade individer blir anlitade av en okända tredjepart för att bryta sig in i ett ödelagt hus ute på landet och hitta ett sällsynt kassettband. När de söker igenom huset hittar de en död man, några gamla TV-apparater och ändlöst med kryptisk film – den ena konstigare än den andra.

Hur som helst. Det började hända saker, inte mycket… men något. Sen spårade det ut – REJÄLT! Man satt mest och tog sig för pannan och undrade om man skulle skratta eller gråta. Man var närmre till gråt än skratt i alla fall. Huvudtemat i filmen kändes som sex, sex, sex, tuttar (det skulle visas nästan hela tiden och fick man inte se det ville karaktärerna se det), döda och sen i slutet överdriva som in i helvete genom att slänga på allt möjligt – gärna klichéer – som man kan komma på och som kan passa i en ”skräckfilm”.

Vad du än gör, undvik denna filmen! Har länge klassat ”Paranormal Activity” som bland de sämsta filmerna någonsin… denna är en utmanare, det säger allt.

Betyg:
1 av 10 – UNDVIK!!!

Trailer: http://tinyurl.com/bvw88js
Metacritic: –
IMDb: http://tinyurl.com/6uqjq9o
Rottentomatoes: http://tinyurl.com/ctby4a6


Rock Star

14/08/2012

Förra gången min tjej tipsade mig om en film, som hon sa att jag skulle gilla, så hade hon helt rätt. Den gången var det ”Almost Famous”. Denna gången är det samma historia, hon tipsade mig om ”Rock Star” och sa att hon var helt säker på att jag skulle gilla den – hon känner mig allt för väl.

Chris Cole (Mark Wahlberg) var född att rocka. Hans flickvän, som han har haft sedan långt tillbaka, Emily (Jennifer Aniston) tror att hans talang kan ta honom hela vägen till stjärndom, men han dyrkar Bobby Beers (Jason Flynning) – frontmannen till hårdrockslegenderna Steel Dragon. På dagen bor Chris hemma hos sina föräldrar och spenderar sina dagar med att reparera kopieringsmaskiner. Men när han tar sig upp på scenen, som frontmannen till ett Steel Dragon hyllningsband, försvinner allt det på direkten. Han är inte Chris, han är Bobby Beers och han hypnotiserar publiken med sin perfekta imitation av Bobby’s elektiska röst.

Kvällen när hans bandmedlemmar kickar ut honom från bandet är han helt förstörd – tills det att han får ett oväntat telefonsamtal som ska förändra hans liv för alltid. Han, Chris Cole, har blivit vald för att ersätta Bobby i Steel Dragon. På ett ögonblick har Chris blivit förändrad till en rockstjärna på riktigt, gått från att vara rockfan till att vara en livs levande rockgud.

Baserad på vad som hände Tim ”Ripper” Owens, gick från att vara frontmannen i ett Judas Priest-hyllningsband till att faktiskt ta Rob Halford’s plats i det riktiga bandet. En film som verkligen passar mig då jag älskar musiken och musik i övrigt. Mark gör ett bra jobb, trots att det inte är hans röst som sjunger låtarna – bl.a. Jeff Scott Soto (Yngwie Malmsteen, Journey) som lånar sin röst till det. Musiken de har valt – och skrivit specifikt för filmen – är fantastisk. Finns inte mycket mer att säga. Gillar man hårdrock – då är detta ett MÅSTE!

Betyg:
7 av 10

Trailer: http://tinyurl.com/agqcft
Metacritic: http://tinyurl.com/d953f4o
IMDb: http://tinyurl.com/yedb5je
Rottentomatoes: http://tinyurl.com/bo7yoel


The Hunger Games

14/08/2012

Kände inte till filmen precis före den gick upp på bioduken, inte heller visste jag att det fanns en hel bokserie vid samma namn. Efter att ha hört väldigt positiv respons kring filmen så bestämde jag mig för att ge den en chans – trots att folk även har jämfört den vid en Twilight-kopia på sina ställen.

Den totalitära nationen Panem är uppdelad i 12 distrikt och Capitol. Var år lottas två ungdomar från varje distrikt, som ska representera de distrikten, att delta i de s.k. ”Hunger Games”. Dels underhållning, dels överlevnad, dels brutalt straff (p.g.a. ett uppror). De 24 deltagarna tvingas att eliminera varandra en efter en tills det att det bara finns en kvar vid liv, medans medborgarna i Panem är tvingade att kolla på – det sänds på TV över hela landet.

När den 16-åriga Katniss’ (Jennifer Lawrence) yngre syster, Primrose (Willow Shields), blir vald att bli distrikt 12’s kvinnliga representant väljer Katniss att ta hennes plats och tillsammans med sin manliga motsvarighet Peeta ska hon försöka överleva det hon har tränat hela sitt liv för.

Till att börja med, när handling och karaktärer byggs upp, kan det vara intressant att få följa vad som händer. När de väljs, när de får åka iväg för att bli presenterade i huvudstaden och förbereda sig det sista inför spelen… men när spelen väl börjar så finns det bara en sak i huvudet – ”Battle Royale”. Detta är en segare version av den japanska ”klassikern”, det blandas in lite andra element men i grund och botten är det just den filmen för en lite yngre publik.

Betyg:
5 av 10

Trailer: http://tinyurl.com/6ncncka
Metacritic: http://tinyurl.com/7r5ughc
IMDb: http://tinyurl.com/dzdm3g
Rottentomatoes: http://tinyurl.com/6sgsxnt


Mindhunters

13/08/2012

”Cabin in the Woods” är en film som jag är ganska intresserad utav att se – och det kommer jag göra i sinom tid – och när den var ny på bio fick jag tipset av en kritiker om att konceptet tidigare hade använts i en film och denna film hette ”Mindhunters”.

En grupp FBI-lärlingar blir sända till en åtskild ö för sitt slutfas, där de är under ledning av den excentriska Jake Harris (Val Kilmer), som använder sig utav ganska så ifrågasatta metoder. Gruppen blir dock attackerade och dödade en efter en och eftersom det bara är dem på ön så är alla misstänkta. Spänningen i gruppen växer allt eftersom förtroendet för varandra tryter mer för varje minut som går.

Fann filmen ganska så bra, en film som man säkert sätter sig ner och kollar på med vänner som inte har sett den. Spännande och tankefylld film som åtminstone höll mig fast i handlingen och händelserna på ön hela tiden. Långt ifrån perfekt, men vilken film är det? Men om nu konceptet används lika bra i ”Cabin…” så är jag verkligen ännu mer nyfiken på den filmen.

Betyg:
7 av 10

Trailer: http://tinyurl.com/btp3j3f
Metacritic: http://tinyurl.com/dyrpyt9
IMDb: http://tinyurl.com/rcbj8m
Rottentomatoes: http://tinyurl.com/2gj9yd


God Bless America

12/08/2012

Han har ingen kärlek, han är arbetslös, där finns en risk att han är dödligt sjuk. Frank (Joel Murray) har haft nog av sitt nedåtgående Amerika. Med inget annat än hopp kvar tar han sin pistol och gör slut på de mest dumma, elakaste och de mest motbjudande personerna i vårat samhälle. På sitt uppdrag finner han en lite sällsynt partner-in-crime; den 16-åriga Roxy (Tara Lynne Barr) som delar Frank’s syn på dagens samhälle och hans känsla av vrede och rättlöshet.

Detta, mina vänner, är den perfekta feel good-filmen! Det bästa är när Frank gör slut på en bunt med personer från  Westboro Baptist Church (God Hate Fags!-kyrkan), man kan inte göra annat än att mysa när detta inträffar! Eller varför inte när han kommer in på scenen under American Idol-finalen och sedan gör slut på folk där? Mums! Rekommenderar denna filmen till tusen!

Betyg:
9 av 10 – REKOMMENDERAS!

Trailer: http://tinyurl.com/856wt3p
Metacritic: http://tinyurl.com/ccuu9sg
IMDb: http://tinyurl.com/6qdubly
Rottentomatoes: http://tinyurl.com/7tl7koe


Wrath of the Titans

11/08/2012

Två år är det sedan föregångaren ”Clash of the Titans” och minnet är väldigt vagt när det gäller den filmen, ingen film som man minns sådär jättenoga precis. Hur som helst var det nu dags för att än en gång följa med Perseus (Sam Worthington) ut på äventyr och ut i strid med de grekiska gudarna. Hellre hade man stannat hemma och sovit.

Ett årtionde har gått sedan hans heroiska vinst över Kraken och nu är Perseus – Zeus’ (Liam Neeson) son och tillika halvgud – är en simpel fiskare, detta tillsammans med sin 10-åriga son Helius (John Bell), och det finns inga som helst intentioner att gå ut i strid mer i detta liv. Under tiden pågår blir gudarna kraftigt försvagade eftersom människornas hängivenhet till dem har minskat och detta gör att de börjar förlora kontroll över de fängslade titanerna och deras ledare, Kronos, far till Zeus, Hades (Ralph Fiennes) och Poseidon (Danny Huston). De tre lämnade honom att ruttna i djupet som kallas för Tartarus, en fängelsehåla som ligger djupt ner i underjorden. Perseus kan inte ignorera kallelsen när Hades, tillsammans med Zeus’ andra son Ares (Édgar Ramírez), ändrar sin lojalitet och gör upp en överenskommelse med Kronos att tillfångata Zeus.

Jag tyckte ”Clash…” var en okej film, men detta är bara löjligt. Handlingen är löjligt platt till att börja med. Gå dit, gör det, besegra den – repeat. Det som räddar filmen från ett bottenbetyg är skådespelarnas framträdande, då främst Sam, Liam, Ralph och Bill Nighy‘s. Annars var detta inte mycket att hänga i den symboliska granen.

Betyg:
3 av 10

Trailer: http://tinyurl.com/dxm6nx9
Metacritic: http://tinyurl.com/7gqwnhy
IMDb: http://tinyurl.com/2wdjezh
Rottentomatoes: http://tinyurl.com/8xbw6ru


The Raven

09/08/2012

En seriemördare är lös ute i staden och han mördar precis som det är skrivet i Edgar Allen Poe’s böcker. Edgar (John Cusack) slår sig ihop med Detektiv Fields (Luke Evans), en polisman från Baltimore, för att försöka få fast på denna mördare genom sin kunskap om sina egna böcker. Fastän allt som är skrivet är påhittat så börjar de komma till verklighet och mördaren är alltid ett steg före dem. Sen händer det som inte fick hända – Edgar’s flickvän Emily (Alice Eve) blir kidnappad av mördaren och helt plötsligt är det hela på en mer personlig nivå. Kommer de någonsin kunna hindra mördaren från att ta fler offer?

Det som slog mig direkt var att den inte var läskig… eller att det inte hände särskilt mycket. Trailern gav den uppfattningen att det skulle hända mycket nästan hela tiden, det skulle vara en hektisk historia och det skulle vara läskigt därtill. Inget av det slog in. Bortsett från detta var det ändå väldigt spännande och intressant och man tog vara på alla ledtrådar för att själv kanske kunna klura ut vad som skulle hända. Jag tyckte filmen var helt okej och sevärd, fastän det som jag skrev tidigare.

Betyg:
6 av 10

Trailer: http://tinyurl.com/c64dz74
Metacritic: http://tinyurl.com/8x9m7hj
IMDb: http://tinyurl.com/2c6u4ug
Rottentomatoes: http://tinyurl.com/c42gca2


Project X

07/08/2012

Okej, först och främst – jag är ingen festmänniska. Jag avskyr fester med fulla människor, det får mig osäker och allt vad det heter. Då kan man säkert undra varför jag kollar på denna filmen. Första anledningen – för att jag kan. Andra anledningen – det har sagts att filmen ska vara rolig. Med det ur vägen…

Tre till synes anonyma ungdomar försöker göra ett namn för sig själva. Deras idé är oskyldig, ha en fest som ingen någonsin kommer glömma och ha en kamera där för att dokumentera händelsen. Men där är absolut ingenting som hade kunnat förbereade dem för hur detta ska utveckla sig. Ordet sprider sig snabbare än vad man kan ana och snart är drömmarna förstörda, register besudlade och en legend är född.

Sexskämt på hög, ännu mer trams än så, alkohol som blir marknadsförd till ungdomar precis som om det vore en cool sak att hålla på med, förstörda egendomar, noll agerande, noll ROLIGA skämt – the list goes on. Droppen gick ändå för mig när de fäste ballonger vid en hund och släpper iväg. Vad i helvete är det för något?! Jag vet att det bara är en film och de vill få fram känslor, men det där är ändå att gå för långt. Jag trodde faktiskt att jag skulle få se en bra och underhållande film nu men det verkar dröja. Nästa förhoppningsvis.

Betyg:
1 av 10 – UNDVIK!

Trailer: http://tinyurl.com/d33q7k9
Metacritic: http://tinyurl.com/coy9wpa
IMDb: http://tinyurl.com/8xor34u
Rottentomatoes: http://tinyurl.com/7jsmkee


Jack and Jill

07/08/2012

Det finns Oscars och så finns det Razzies, det finns 10st utav den senare. ”Sämsta filmen”, ”Sämsta skådespelaren” etc.. Denna film vann alla tio Razzies. Detta kommer bli en rolig upplevelse… inte.

Jack (Adam Sandler) är en framgångsrik man som jobbar med TV-reklam i Los Angeles och har en vacker fru och två barn och fruktar en händelse var år; när hans identiska tvillingsyster Jill (Adam Sandler) kommer på besök för thanksgiving. Jill’s armod och passiva aggressivitet irriterar Jack och vänder hans vanligtvis lugna liv upp och ner.

Vad är det här för skit?! Var gång ”Jill” är med i en scen eller varje gång hon öppnar munnen så vill man bara bli döv, det är något av det mest irriterande man någonsin har hört. Hur så pass bra skådespelare som Al Pacino och Johnny Depp (ja, han är med en liten stund) valt att medverka i denna film är för mig obegripligt. Nej, lägg ner din karriär nu Adam Sandler, du har just korsat gränsen.

Betyg:
1 av 10 – UNDVIK!

Trailer: http://tinyurl.com/3zobehw
Metacritic: http://tinyurl.com/bqk5cdq
IMDb: http://tinyurl.com/39v75d3
Rottentomatoes: http://tinyurl.com/cgtwek5