Mirror Mirror

Två stycken Snövit-filmatiseringar har gått upp på vita duken inom några veckor. Den Kristen Stewart-frontade ”Snow White and the Huntsman” och så denna – med bl.a. Julia Roberts, Lily Collins och Nathan Lane på rollistan. Den som känner mig vet att jag inte har mycket till övers för Kristen Stewart och därför inte heller ”hennes” version av Snövit, medans denna verkligen visar en annorlunda och intressant vision.

Vi alla känner till historien om Snövit. Hennes elaka styvmor, drottningen, som varje dag ställer frågan ”Spegel, spegel på väggen där.  Säg mig vem som vackrast i landet är.” och varje gång svarar spegeln ”Drottning – du vackrast i landet är”. På Snövit’s 18:e födelsedag förändras allt och helt plötsligt svarar spegeln att det är Snövit som är den vackraste i landet. När hon hör detta blir hon ursinnig att hon skickar efter en jägare att döda henne och så vidare…

I denna versionen har de vänt på lite saker, även har de gjort händelserna lite mer humoristiska. Det som man kan nämna främst är att här är det Snövit som räddar prinsen, istället för tvärtom. I situationen är detta händer är prinsen förtrollad så att han tror att han är en hund. ”Små” saker i denna stilen finns genom hela filmen, det gillas starkt!

Betyg:
8 av 10 – REKOMMENDERAS!

Trailer: http://tinyurl.com/885egon
Metacritic: http://tinyurl.com/bufuohf
IMDb: http://tinyurl.com/838pecq
Rottentomatoes: http://tinyurl.com/6pwbjkp

Lämna en kommentar