The Roommate

25/06/2012

Sara (Minka Kelly) anländer i L.A. för att gå på college och studera modedesign. Här träffar hon partytjejen Tracy (Aly Michalka), den snygge trummisen Stephen (Cam Gigandet) och så den person hon kommer spendera mest tid med – sin rumskompis Rebecca (Leighton Meester). Rebecca är en snäll tjej som är redo att dela med sig av nästan allting till Sara och det ser ut att vara en början på en fin vänskap, men Tracy är övertygad om att det är något fel i huvudet på Rebecca, detta samtidigt som hemska saker börjar hända alla relaterade till Sara. Då bestämmer hon sig för att flytta till sin bästa vän Irene (Danneel Ackles), istället för att bo kvar på skolan och riskera sitt egna liv eller någon annans.

Har inte mycket att säga om denna film, därför blir det ingen uppsats till recension. Där är inte precis någon karaktär som fastnar, handlingen känns seg och det är ofta som man undrar om det kommer hända något – det ska trots allt vara en skräckfilm. Sen händer i princip allt de sista 10 minuterna av filmerna. Då är det också mest att Rebecca är ”creepy”, inte särskilt läskig.

Fanns dock en sak som upprörde lite – när Rebecca stoppar en liten kattunge i en tvättmaskin och sätter igång sagda maskin. Usch.

Betyg:
2 av 10 – UNDVIK!

Trailer: http://tinyurl.com/6z93kqu
Metacritic: 
http://tinyurl.com/6wwahwv
IMDb: 
http://tinyurl.com/4fseq45
Rottentomatoes: 
http://tinyurl.com/3pwt49b


Rock of Ages

25/06/2012

Så har premiären av denna mycket efterlängtade (åtminstone för egen del) film varit här och givetvis var jag där och beskådade filmen tillsammans med min sambo. En musikalfilm med endast hårdrockslåtar, kan det bli mycket bättre än såhär? Givetvis ska karaktärerna gå att relatera till och man ska kunna få en viss koppling till dem, handlingen ska vara bra och allting ska klicka.

Sherrie (Julianne Hough) söker sig till L.A. med drömmen om att bli en framgångsrik sångerska. Där möter hon Drew (Diego Boneta), som jobbar på den populära nattklubben ”The Bourbon Room” till vilken många kända rockartister kommer och även spelar. När Sherrie anländer precis utanför denna klubb så blir hon rånad, vilket Drew försöker förhindra men lyckas ej. Som plåster på såren pratar han med sin chef – Dennis Dupree (Alec Baldwin) – och hans högra hand – Lonny Barnett (Russell Brand) – för att försöka fixa ett jobb åt henne.
De i sin tur har skatteproblem och om ingenting händer snart så kommer de behöva slå igen klubben, som tur är så närmar sig Arsenal’s, med Stacee Jaxx (Tom Cruise), sista spelningen – som kommer ta plats på The Bourbon Room. Finns dock ett ”litet” problem, stadens borgmästare – Mike Whitmore (Bryan Cranston) – och hans fru – Patricia (Catherine Zeta-Jones) – tar hjälp av stadens religiösa grupper för att ”rensa” ”The Strip” från alla hårdrock.

Dagen för Arsenal’s spelning och allting verkar inte riktigt gå så som man vill att det ska. Förbandet – Concrete Ballz – ställer in. Det dröjer dock inte länge förräns Sherrie har övertalat Dennis att låta Drew’s band att spela i deras ställe. Senare har Arsenal’s manager – Paul Gill (Paul Giamatti) – fixat en intervju mellan Stacee och Constance Sack (Malin Åkerman) från Rolling Stone Magazine, något som slutar i mer eller mindre kaos på sitt egna lilla vis.

Frågan kvarstår ändå: Hur kommer det sluta för denna klubb? Kan den fortsätta vara öppen eller måste det istället öppna en affär för märkeskläder där?

Okej, jag erkänner – jag ÄLSKADE filmen! Kan med lätthet säga redan nu att detta är årets bästa film – och då har jag även sett The Avengers, som är en oerhört bra film. Karaktärerna älskade jag, handlingen – med sina underhandlingar, sådana som är lätta att följa – är bra och spännande… och musiken… den är UNDERBAR. Mer behöver jag inte säga, gå nu och boka din biljett!

Betyg:
10 av 10 – ÅRETS BÄSTA FILM!!! (2012)

Trailer: http://tinyurl.com/6vfk36r
Metacritic: http://tinyurl.com/7htsu69
IMDb: http://tinyurl.com/3j69539
Rottentomatoes: http://tinyurl.com/87fz94t


Iron Sky

24/06/2012

Tänk dig följande scenario: Andra världskriget slutar precis som det gjorde på riktigt, men att nazisterna sedan byggde en bas på den mörka sidan av månen där de fortsätter att utveckla sin ariska ras och smider planer på att en gång i framtiden ta över hela våran planet med hjälp av sin propaganda. Välkommen till ”Iron Sky”!

Året är 2018, USA har skjutit upp fler astronauter till månen – en av dessa är James Washington (Christopher Kirby) och han är endast där för att hjälpa den sittande presidenten att bli återvald i det stundande valet. De har landat på den mörka sidan av månen, för att se vad som kan finnas där. Föga kunde de ana att de skulle stöta på nazister som skulle ta James till fånge och döda den andra. Efter en undersökning av James (”Något måste vara fel på honom, han är svart!”) – en undersökning där de gör honom till en av sig själva, s.k. arieniserar (något sånt) – hittar de hans smartphone, vilken visar sig ha tusentals gånger mer kraft än deras primitiva 40-tals datorer och det visar sig även att med hjälp av denna devis kan de driva Hitler’s drömprojekt – Götterdämmerung. Bara ett problem, batteriet tar slut när deras främsta vetenskapsman – Dr. Richter (Tilo Prückner) – demonstrerar hur det är tänkt att fungera.

Efter denna upptäckt så erbjuder sig befälhavaren Klaus Adler (Götz Otto) att åka till jorden för att ta tillbaka fler smartphones och surfplattor för att ge kraft till flaggskeppet. Med honom följer även James med och, utan Klaus vetskap, hans blivande fru Renate (dotter till vetenskapsmannen) (Julia Dietze). Istället för att slutföra detta uppdrag så tar han del av kampanjen som USA’s president (Stephanie Paul) genomför och förvandlar den till en nazi-kampanj, detta gör Klaus i hopp om att kunna ta över hela jorden men även för att kunna ge sig själv en chans att ta över platsen som führer.

Förväntningarna var inte många och de var låga när vi satte oss ner för att beskåda denna film. Liksom, nazister på månen? Den idéen låter inte riktigt 100%-ig. Men ibland ska man bli överraskad på alla de vis. Denna gång blev jag positivt överraskad. Filmen var underhållande rakt igenom och hade egentligen allt – action, rymdslag, humor, löjliga inslag och seriösa inslag. Det gillades starkt helt enkelt. Sen så har jag fått höra att det planeras en uppföljare till denna film, det ska bli spännande och se om de kan förvalta detta ordentligt och fortsätta handlingen utan att det blir FÖR löjligt.

Betyg:
7 av 10 – REKOMMENDERAS!

Trailer: http://tinyurl.com/7xd2r29
Metacritic: 
http://tinyurl.com/898r6gk
IMDb: 
http://tinyurl.com/os767x
Rottentomatoes: 
http://tinyurl.com/7heu7lz


We Bought a Zoo

21/06/2012

Baserad på boken med samma namn – om denna sanna historia – kommer här en historia om en man som, efter att förlorat sin fru och modern till sina barn, söker efter en ny start och en väg bort från all skit som händer runt om honom – hans son blir avstängd från skolan gång på gång och han själv får inte igenom något på arbetet, vilket leder till att han säger upp sig själv.

Benjamin’s (Matt Damon) liv var ett äventyr – han flyger rakt igenom ögat på en storm, han har gjort reportage från krigszoner och mycket annat – och nu får han bara skriva spalter på tidningens internetupplaga, något som inte stimulerar honom överhuvudtaget. Inte heller hjälper det att staden han bor i hela tiden påminner honom om sina bortgångne fru vart han än går och att hans son – Dylan (Colin Ford) – blir avstängd från skolan gång på gång. Därför säger han upp sig från sitt jobb och börjar söka efter en ny start. Detta finner han och åtminstone hans dotter – Rosie (Maggie Elizabeth Jones), i ett stort hus som visar sig vara, precis som titeln avslöjar, ett nergånget zoo. Trots högljudda och utdragna protester från revisorn till broder – Duncan (Thomas Haden Church) – slår Benjamin till och påbörjar sitt nya äventyr. Dylan finner sig dock inte till ro där ute, 12km från närmaste Hot Topic och ingen av sina vänner i närheten.

Det kräver mycket slit och arbete för att få tillståndet att öppna upp sitt zoo och få ihop familjen igen, men visst heter det ”skam den som ger sig”? Trots många problem – bl.a. ekonomiska sådana – får man till slut, med hjälp av en del av den kvarvarande personalen – Kelly (Scarlett Johansson), Peter (Angus Macfadyen), Robin (Patrick Fugit) och Lily (Elle Fanning), ihop alla pusselbitar och hur mycket Walter Ferris (John Michael Higgins) än försöker så lyckas han inte sätta stopp för denna älskade park.

Hela tiden sitter man fastnaglad framför skärmen och hoppas på att denna park, som en gång var stilbildande gällande inhägnaderna, ska få öppna upp sina portar till allmänheten igen. Dispyter karaktärer emellan, djur som rymmer och en inspektör som mest är ute efter att göra livet sur för ägare och personal gör att det alltid finns något spännande att följa och man förlorar aldrig intresset för filmen. Nu när man har sett filmen och dessutom vet att det är sann historia – detta kan åtminstone appliceras på mig, jag älskar sanna historier som blir filmer – gör att man mer än gärna vill lägga sig i soffan och läsa igenom förlagan. Det är jag ganska säker på att jag kan rekommendera trots att jag inte har läst den än.

Betyg:
9 av 10 – REKOMMENDERAS!

Trailer: http://tinyurl.com/dx65dvq
Metacritic: http://tinyurl.com/c6e2ns9
IMDb: http://tinyurl.com/blzntph
Rottentomatoes: http://tinyurl.com/7xox2mh


Mirror Mirror

16/06/2012

Två stycken Snövit-filmatiseringar har gått upp på vita duken inom några veckor. Den Kristen Stewart-frontade ”Snow White and the Huntsman” och så denna – med bl.a. Julia Roberts, Lily Collins och Nathan Lane på rollistan. Den som känner mig vet att jag inte har mycket till övers för Kristen Stewart och därför inte heller ”hennes” version av Snövit, medans denna verkligen visar en annorlunda och intressant vision.

Vi alla känner till historien om Snövit. Hennes elaka styvmor, drottningen, som varje dag ställer frågan ”Spegel, spegel på väggen där.  Säg mig vem som vackrast i landet är.” och varje gång svarar spegeln ”Drottning – du vackrast i landet är”. På Snövit’s 18:e födelsedag förändras allt och helt plötsligt svarar spegeln att det är Snövit som är den vackraste i landet. När hon hör detta blir hon ursinnig att hon skickar efter en jägare att döda henne och så vidare…

I denna versionen har de vänt på lite saker, även har de gjort händelserna lite mer humoristiska. Det som man kan nämna främst är att här är det Snövit som räddar prinsen, istället för tvärtom. I situationen är detta händer är prinsen förtrollad så att han tror att han är en hund. ”Små” saker i denna stilen finns genom hela filmen, det gillas starkt!

Betyg:
8 av 10 – REKOMMENDERAS!

Trailer: http://tinyurl.com/885egon
Metacritic: http://tinyurl.com/bufuohf
IMDb: http://tinyurl.com/838pecq
Rottentomatoes: http://tinyurl.com/6pwbjkp


The Loved Ones

15/06/2012

Nej, detta är INTE någon romantisk komedi, hur mycket det än må låta som en sådan. Istället är detta en skräckis/thriller, en mycket bra sådan! Det går från att låta åskådaren tro att det ska vara en långsam upplevelse men istället skruvas snabbt farten upp och snart lever man in sig i filmen och man frågar sig om vad som kommer hända med vissa karaktärer och man håller tummarna för att det ska gå just så man vill att det ska gå. Det, för mig, är ett gott betyg – speciellt i en genre som denna.

Sex månader innan filmens primära handling så måste Brent (Xavier Samuel) undvika en figur mitt på gatan och kör i och med det in i träd som gör att hans far dör. Spola fram tiden igen – sex månader, givetvis. Han blir hela tiden konfronterad av sin mor om denna händelse och flyr in i sin marijuana- och hårdrocksfyllda värld för att slippa undan smärtan. Han finner dock stöd hos sin flickvän – Holly (Victoria Thaine) – som han ska gå med på den stundande balen, men dessa planer blir hindrade av Lola (Robin McLeavy) som vill ha honom till sin alldeles egna balkung vid sin alldeles egna bal.

Fann verkligen ett högt underhållningsvärde i denna film. Den stärktes verkligen av Robin McLeavy’s väldiga inlevande i sin roll, det var stundvis väldigt skrämmande att bevittna men det gjorde bara filmen så mycket bättre. Imponerande!

Betyg:
8 av 10 – REKOMMENDERAS!

Trailer: http://tinyurl.com/39geden
Metacritic: http://tinyurl.com/c883qky
IMDb: http://tinyurl.com/2cspvc3
Rottentomatoes: http://tinyurl.com/6dstzp7


Johnny English Reborn

15/06/2012

Dags att ta igen filmer man har sett före födseln av min underbara flicka. Först ut – Jame… förlåt, Johnny English Reborn. I Johnny English gjordes det verkligen en parodi på 007 och det blev verkligen humoristiskt. När man fick höra att det skulle komma en uppföljare så var det med delade känslor, givetvis främst glädje. Det man var rädd för – att det skulle bli alldeles för seriöst – slog givetvis in. Denna gång är humorn väldigt djupt begraven och eftersom man inte har hört från James Bond på ett tag så passar Rowan på att ta en marknadsandel istället.

Sedan han senast utförde sitt arbete som agent har han gömt sig i Tibet för att slipa på sina ”förmågor”. Anledningen till detta är att han misslyckades med ett uppdrag i Moçambique, men nu är han tillbaka hos MI-7 – detta för att stoppa Vortex, en grupp lönnmördare som planerar att döda Kina’s ledare Xiang Ping. Till sin hjälp får han nybörjaragenten Agent Tucker och de senaste prylarna. Men med bara ett fåtal dagar på sig att stoppa Vortex så är frågan ändå, kommer han klara det och är verkligen alla (och allt) på hans sida?

Betyg:
3 av 10

Trailer: http://tinyurl.com/3l8r2rb
Metacritic: http://tinyurl.com/d3uqkku
IMDb: http://tinyurl.com/25kxmy8
Rottentomatoes: http://tinyurl.com/3etdvr2


21 Jump Street

15/06/2012

Då var vi där igen, en remake. Denna gången är det en TV-serie från det sena 80-talet (med bl.a. Johnny Depp) som har blivit en film. Ganska otroligt att de har lyckats komprimera fem säsonger till en timme och 45 minuter. Det hjälper inte heller att de inte har lyckats särskilt väl.

Två misslyckades poliser – Schmidt (Jonah Hill) och Jenko (Channing Tatum) – som till slut misslyckas så pass grovt att deras chef tappar tålamodet och skickar dem till 21 Jump Street. Där får de reda på att det cirkulerar en ny drog bland ungdomarna på en skola och de blir av sin nya chef – Kapten Dickson (Ice Cube) – (på grund av sina unga utseenden) placerade på en high school och där får de uppdraget att hitta tillverkaren av drogen och även försäljaren av densamme.

Problemet är bara att de försöker och försöker men det kommer aldrig något roligt från dem, det närmaste är några ”bögskämt” men tyvärr så rinner det ut i sanden och man mest sitter och utbrister ”Va!?” som i ett chockat tillstånd. Främst efter att jag såg betyget på IMDb (7.4/10 i skrivande stund) och även har hört från flera att den ska vara SÅÅÅÅÅ rolig så är jag oerhört besviken. MEN! Det finns faktiskt en bra sak med filmen – de tre minuter (på ett ungefär, räknade inte så exakt) som Johnny Depp är med i filmen. Skönt att han återvänder till sina ”rötter” (vilket egentligen skulle vara en skräckis, men man kan inte få allt), så att det åtminstone fanns något att dra på smilbanden åt.

Detta är ett sorgligt försök att vara roligt och enda rekommendation jag kan utfärda är att man undviker filmen. Det eller om man skulle fått några drinkar för mycket en Fredagskväll.

Betyg:
2 av 10 – UNDVIK!

Trailer: http://tinyurl.com/bope5rg
Metacritic: http://tinyurl.com/d3x72c9
IMDb: http://tinyurl.com/nyueho
Rottentomatoes: http://tinyurl.com/7q3fbt7


Piranha 3DD

03/06/2012

Japp, jag är tillbaka! Varit mycket den senaste månaden, främst då att jag har fått barn och det har tagit en del kraft. Bara hunnit se två filmer… eller nej, två filmer hemma och två på bio. ”Piranha 3DD” en av dessa.

Denna filmen börjar precis där den första (”Piranha 3D”) slutar – Lake Victoria, som en gång var ett paradis för ungdomar på sitt ”spring break”, som blev attackerat av köttätande pirayor ligger nu öde. Nu letar dock pirayorna efter nya offer att äta och de hittar de närliggande vattenparken ”Big Wet”. Fastän både besökarna och de anställda kommer dit för att bli våta, bli fulla och få ligga lite så får de i slutändan lite för mycket än vad de någonsin gapade efter när de får träffa på de mest blodtörstiga pirayorna hittills. Men… den största frågan är nog ändå – kan de bli stoppade överhuvudtaget?

Ett erkännande direkt – den är oerhört ”B”, ja, men det är absolut inget som säger att filmen inte kan vara underhållande. Bara det faktum att David Hasselhoff är med och filmen drar en del referenser till ”Baywatch” gör att man inte kan göra annat än dra på smilbanden – speciellt om man växte upp med nyss nämnda TV-serie. Utöver detta så är dock första timmen (av 83 minuter) ganska seg och vissa scener kan man undra om de verkligen behövs, de nämns aldrig igen i filmen. Många av dessa scener var nog mest för ”gore’ts” skull. Sen när filmen väl kommer igång (de sista 25 minuterna), då jävlar händer det verkligen saker som man egentligen inte kan göra mycket än att skratta åt – speciellt när Hasselhoff ger sig av på ett livräddningsuppdrag vid poolen, haha.

Vill man se en ganska hjärndöd film med mycket blod och liknande, då är detta helt klart en film för dig/er, ingen tvekan om denna sak. Annars får man ta sig en titt på annan plats.

Betyg:
5 av 10

Trailer: http://tinyurl.com/c9orkgq
Metacritic: http://tinyurl.com/82h64av
IMDB: http://tinyurl.com/3tcy9ot
Rottentomatoes: http://tinyurl.com/cf7p2h8