Hard Reset (PC)

21/11/2011

Här har vi något man inte så ofta ser numera – ett PC-exklusivt spel! Tror det handlar om att de drar nytta av DirectX 11 som inte än finns på konsollerna, men jag kan ha fel där. Anledningen till att jag tror detta är för att det såg ut och kändes som ett tech demo som sedan utvecklarna har kommit på att de kan göra till ett 500kr-spel… men det känns inte så mycket mer än som ett förlängt tech demo, vilket är väldigt synd.

Okej, storyn. Va? Story? Ööööh… AI’n hos robotorna har utvecklats så långt så att de har fått egen vilja och därför attackerar människorna. ”I, Robot” någon? Men allvarligt talat, det finns i princip ingen som helst story i detta spelet och om det skulle finnas det så finns det nog ingen som kan lista ut vad tusan det handlar, bortsett från det jag skrev här ovan. Det hela blandas med old school-shooting i stil med Serious Sam-spelen, vilket jag helt klart kan förespråka. Älskar SS-spelen och Hard Reset bjuder på minst lika underhållande gameplay. Men så kommer vi till de största problemen med spelet.

1. Längden. Ca. 2 timmar och 40 minuter tog det för mig att klara av det. 500kr – 2 timmar och 40 minuter. Fel, fel, fel.
2. Svårighetsgraden. De tre-fyra första banorna är det lätt, nästan för lätt ibland. Sedan kommer man till första bossen och det blir OERHÖRT svårare direkt, sen efter det så är det två banor kvar av spelet och det blir inte lättare där. Kunde varit en mycket jämnare upptakt.
3. Ingen som helst multiplayer. En godkänd multiplayer-del som man hade kunnat lägga några timmar på så hade man fått mer valuta för pengarna men icke.

Sammanfattningsvis så kan jag säga att det är INTE värt att lägga pengar på detta, möjligen sen när det ligga i REA-korgen för 50kr, men inte för det. Sen ska man inte köpa det om man förväntar sig att hitta ett Call of Duty eller Battlefield i framtidsmiljö. Nej, detta handlar om ett spel för de som växte upp med Doom och Quake och spelade Painkiller och Serious Sam-spelen. Old school och snabb fart handlar det om, helt enkelt.

Betyg:
4 av 10

Gameplay: http://tinyurl.com/7g25zjt
Metacritic:
http://tinyurl.com/7zylzt2